marți, 16 decembrie 2008

Think!

...m-as fi dus la ea sa-i spun sa nu faca aceeasi greseala, dar n-am gasit forta de a ma ridica din scaunul in care ma fixasem. Va gresi si ea...va regreta poate...sau cine stie...?! O femeie matura, stapana pe miscarile ei, cu vocea hotarata si cu un aer independent. Curand presimt ca lucrurile se vor schimba. Pacat...pacat ca nu realizam ca ceea ce aveam intr-un anumit moment din viata noastra poate fi schimbat in bine, fara sa fie nevoie sa amestecam lucrurile sau sa ne aruncam in bratele primului val care se zareste in mare. Stai potolita pe plaja si bucura-te de soare... citeste o carte, bea ceva - cu alcool eventual... si gandeste putin. Nu e frumoasa linistea? Noooo...te plictiseste probabil. La naiba! Apa e prea potolita, soarele prea molcom, cartea...o insiruire de cuvinte prea cunoscute.
Cum as fi putut sa-i spun ceva ce n-am experimentat? Si de ce as fi facut-o? Oamenii aleg sa mearga pe un drum si poti chiar sa le arati ca destinatia este similara iadului...vor pasi mai abitir si mai incrancenati. Du-te pana acolo, arde-te nitel.
Am observat ca unele femei, trecute de 30 de ani, au un obicei prost: trag la copilasi abia trecuti de 20 si sunt extaziate foarte de prezenta lor agitata. Si si-o fura rau de tot. Dar te poti pune cu instinctul matern? Astia...abia iesiti in lume au asa o privire sorbitoare de parca tocmai au atins o bucata de cer, nu o femeie. Si n-ar fi deloc rau daca i-ar tine, insa e vorba numai despre o privire, maxim doua. E foarte incitant... Cand eram copil si eu as fi retezat dintr-o miscare urmatorii 10 ani, numai sa cresc odata, sa ma simt si eu matura. Si daca s-ar fi putut sa ajung mai tarziu cu 10 ani si fara responsabilitati ar fi fost excelent. Cred ca similar, baietii astia gasesc in femeia de peste 30 de ani o modalitate de a depasi spontan 10 ani din propriile existente si de a se simti barbati. Mai ales ca femeia-trambulina...e oarecum independenta si nu se mai complica cu jocurile alea stupide de adolescenta in calduri care parca ar vrea...parca n-ar vrea. Ea, femeia, stie ce vrea din cel mai pretios punct de vedere al pustanului, ca in rest ce-o mai vrea ea dincolo de acest amanunt, n-are nici cea mai neinsemnata importanta pentru micut. Asadar, independenta si-o asigura singura, ca doar e "fata mare" si se descurca, prin urmare responsabilitati nu necesita. Nu e frumos? Ba da...felicitari baieti si vanatoare placuta. Piata geme de femei care isi doresc copii, dar se feresc de maternitate.
Bun...daca pe ei ii inteleg, mentalitatea lor, a femeilor...ma seaca! De ce, ma? (cu vocea si tonul aluia de la metrou).
Pai...uite-asa...de-un pamplezir, de-o fandoseala...
Think: pretul este cam mare si "marfa" nu merita uneori! Nasteti copii. Nu se mai poarta, dar e mai sanatos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu